Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Η ετήσια μουσικοχορευτική μας παράσταση ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ....ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ ...ΓΙΑ ΧΟΡΟ,


Η ετήσια μουσικοχορευτική μας παράσταση ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ....ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ ...ΓΙΑ ΧΟΡΟ, πραγματοποιήθηκε στις 10-09-2023 στο ανοικτό θέατρο της Νέας Ιωνίας Μελινα Μερκούρη. Μια παράσταση που προετοιμάστηκε με πολύ μεράκι από όλο το δυναμικό του συλλόγου μας, εστέφθηκε με μεγάλη επιτυχία λόγω της προσέλευσης του κοινού αλλά και της εξαιρετικής απόδοσης των παραδοσιακών χορών από το σύνολο των μαθητών και μαθητριών. Η εκδήλωση μας ήταν προάγγελος της Νέας χορευτικής χρονιάς και ήταν αφιερωμένη στους μαθητές και μαθήτριες του συλλόγου μας αλλά και στους πληγέντες της Θεσσαλίας.

Παρουσιάστηκαν χοροί από Ήπειρο-Βοβουσα Ιωαννίνων, Κυκλάδες-νήσος Νάξος,Δωδεκάνησα-νήσος Κάλυμνος, Μακεδονία-Γρίβα Κιλκίς, Εύξεινος Πόντος, Ρούμελη Κουρκουλοί Βόρειος Ευβοία, και Ανατολική Θράκη.


Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της παράστασης μας και ιδιαίτερα τον συγχορευτή μας Χρήστο Κοιο, απόγονο της Μπέλας Ολυμπίας, που μας μύησε στην πολιτιστική παράδοση της Γρίβας και τον συγχορευτη μας Σεραφείμ Κατσικα για το δημιουργικό της αφίσας και των εντύπων που πλαισίωσαν την εκδήλωση .


Ευχαριστούμε τους χορηγούς για τη συμβολή τους στο έργο του συλλόγου μας αλλά και τους μουσικούς μας που πλαισίωσαν μουσικά την παράσταση μας .


Ευχαριστούμε το Δήμο Νέας Ιωνίας και την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Χαλκηδόνας και Νέου Ηρακλείου που στηρίζουν το έργο μας.


Η παράσταση μας τελούσε υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορου CID, Τμήμα Αθηνών και ευχαριστούμε τους Προέδρους των οργανισμών αυτών Ιωάννη Μαρωνίτη και Κώστα Τουλάτο αντίστοιχα για την στήριξη τους.
Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αθηνών, του Δήμου Νέας Ιωνίας και της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων καθώς και υποψήφιοι αιρετοί για το Δήμο Νέας Ιωνίας.


Να μαστε καλά και πάντα να ανταμώνουμε και να παίρνουμε δύναμη μέσα από την πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα σήμερα; Τι ισχύει με το έθιμο στην Ελλάδα

Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα σήμερα; Τι ισχύει με το έθιμο στην Ελλάδα Κάθε χρόνο σαν σήμερα 1η Απριλίου αναβιώνει το έθιμο με τα ψέματα. ...