Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Η Πρώτη Μουσικοχoρευτική Παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Μνήμες Παράδοσης Ν Ιωνίας’’

 




Η Πρώτη Μουσικοχoρευτική Παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Μνήμες Παράδοσης Ν Ιωνίας’’




Την πρώτη μουσικοχορευτική παράσταση του θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο ανοιχτό θέατρο Άλσος Βεΐκου Γαλάτσι ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Μνήμες Παράδοσης Ν Ιωνίας’’ σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Μια παράσταση χορού αλλά όχι μόνο. Ο δάσκαλος χορού των Μνημών Παράδοσης Ερρίκο Βένγκα, σε συνεργασία με τους γνωστούς συλλόγους/σωματεία/χορευτικούς ομίλους και συνδέσμους όπως ο ‘’Άσκαυλος’’, τα ‘’Χοροπατήματα’’, ο ‘’Παγγεραγωτικός’’, η ‘’Σέρρα’’ και η ‘’Εναλία γη’’ θα παρουσιάσουν ένα ζωντανό πρόγραμμα με τίτλο ‘’Σμύρνη ... πατρίδα μου γλυκιά’’ με χορούς από την Μ Ασία, Καππαδοκία, Πόντο, Μυτιλήνη, Ίμβρο, Κύπρο και Ανατολική Ρωμυλία.

Και μέσα στην παράσταση μας, που περιλαμβάνει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, θα απολαύσουμε τον κορυφαίο επαγγελματία/τραγουδιστή και οργανοπαίχτη (κανονάκι) Μάνο Κουτσαγγελίδη καθώς επίσης και μια πλειάδα καταξιωμένων μουσικών/τραγουδιστών του παραδοσιακού χώρου όπως οι Θ. Τασούλας (κλαρίνο), Γ. Μαρινάκης (βιολί), Κ. Κίκιλης (βιολί), Κ. Μήτσιος (λαούτο, τραγούδι), Α. Παπάς (κρουστά), Β. Κίκιλη (τραγούδι), Γ. Παπαιωάννου (λαούτο), την μοναδική Λιάνα Χαραλαμπίδου (τραγούδι Πόντου) και τέλος τον Γ. Φωτιάδη (ποντιακή λύρα).

Ιδιαίτερο τόνο θα δώσει στην παράστασή μας η σημαντική παρουσία της χορωδίας του συνδέσμου Αλαγιωτών Ν Ιωνίας που θα μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Γαλατσίου για την άψογη συνεργασία και την ευγενική παραχώρηση του θεάτρου και τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς που συμμετέχουν και στηρίζουν την προσπάθειά μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορευτές και χορεύτριες του συλλόγου μας για την προσπάθεια τους.

Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στο Βεΐκου στις 20:30 σας περιμένουμε να τιμήσουμε τις θυσίες των προγόνων μας και να απολαύσουμε μια μουσικοχορευτική παράσταση, που έχει στηθεί με σεβασμό και αγάπη για την Παράδοσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα σήμερα; Τι ισχύει με το έθιμο στην Ελλάδα

Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα σήμερα; Τι ισχύει με το έθιμο στην Ελλάδα Κάθε χρόνο σαν σήμερα 1η Απριλίου αναβιώνει το έθιμο με τα ψέματα. ...