Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Οι Μνήμες Παράδοσης στο Ιωνικό κέντρο






ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε η ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την έναρξη των εργασιών του ΙΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ενός έργου ορόσημο για την προσφυγική Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, το οποίο εγκαινιάζει μία νέα εποχή τόσο για την πόλη της Νέας Ιωνίας. όσο και για τον απανταχού Μικρασιατικό Ελληνισμό.
Το ΙΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ είναι ένα όραμα ετών που σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την πόλη και τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας αλλά και μια περίοδο στην ποιμαντική φυσιογνωμία της Ιεράς Μητροπόλεως, αφού πρόκειται για ένα πολυδιάστατο κέντρο που θα καταστεί σημείο κοινωνικής και πολιτιστικής αναφοράς, το οποίο και θα περιλαμβάνει: Ιερό Ναό, αφιερωμένο στον Πολιούχο της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου της Νέας Ιωνίας, Άγιο Γεώργιο τον Νεαπολίτη και Μουσείο, με εκκλησιαστικά κειμήλια από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, Κέντρο Πολιτισμού και Νεολαίας, Παιδικό Σταθμό, Εντευκτήριο, Εστία Φιλοξενίας και Υπόγειο Σταθμό Στάθμευσης αυτοκινήτων 250 θέσεων.



Την τελετή λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, οι Δήμαρχοι Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Άρης Βασιλόπουλος, Γαλατσίου κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος, οι Μεγάλοι Ευεργέτες κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Λάτση κ. Δημήτριος Αφεντούλης, η κ. Σοφία Στάϊκου, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών Μικρασιατικών συλλόγων και σωματείων, προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και πολιτιστικό χώρο καθώς και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστούμε θερμά, την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γαβριήλ και τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελο Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη, για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκαναν, να καλέσουν τον σύλλογο μας «Μνήμες Παράδοσης» να συμμετέχει στην τελετή θεμελίωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα σήμερα; Τι ισχύει με το έθιμο στην Ελλάδα

Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα σήμερα; Τι ισχύει με το έθιμο στην Ελλάδα Κάθε χρόνο σαν σήμερα 1η Απριλίου αναβιώνει το έθιμο με τα ψέματα. ...