Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Αφιέρωμα στα παιδικά τμήματα των Μνημών



Αφιέρωμα στα παιδικά τμήματα των Μνημών Παράδοσης Ν Ιωνίας 





Τα παιδικά τμήματα των Μνημών Παράδοσης Ν. Ιωνίας αποτελούνται από νήπια, παιδιά και εφηβάκια χωρισμένα σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους και το επίπεδό τους. 


Διδάσκονται από την έμπειρη, αθόρυβη και ικανότατη, παρά την νεαρή ηλικία της δασκάλα Γεωργία Σκουμπούρη – Τσούλια, μουσικο-κινητική αγωγή, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, καθώς επίσης πλήθος από πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία ελληνικών περιοχών όπως ανάλυση των μουσικών οργάνων τους, των φορεσιών τους μελωδιών τους και στίχων των τραγουδιών τους. 




Μέρος της διδασκαλίας αποτελεί η θεματική κατασκευή ειδικά στο νηπιακό τμήμα – ανάλογα με την εποχή – χελιδονιών ή της κυράς Σαρακοστής, απλών μουσικών οργάνων, Πασχαλιάτικων καρτών, πενταγράμμου μαζί με την εκμάθηση χορών και τραγουδιών από όλη την Ελλάδα. 



Τέλος αλλά όχι λιγότερο σημαντικό αποτελεί το διάβασμα παραμυθιών – μύθων, η αναφορά παλιών επαγγελμάτων πάντα σχετικών με την παράδοση και η πολύτιμη συζήτηση πάνω σε ήθη και έθιμα της Ελλάδας μας, της εκκλησιαστικής ζωής και πάνω σε ανθρωπιστικά και περιβαλλοντολογικά θέματα, όπως ο εθελοντισμός, ο αλτρουισμός, η διαφορετικότητα κι η ανοχή του διαφορετικού, η φιλοξενία, η ισότητα, η μόλυνση και η προστασία του περιβάλλοντος. 



Είμαστε περήφανοι για την αξιόλογη δουλειά της Γεωργίας και σίγουροι ότι οι Μνήμες Παράδοσης Ν. Ιωνίας έχουν ένα νεανικό χορευτικό δυναμικό, γεμάτο ενθουσιασμό και αγάπη για την παράδοση, που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον του συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελληνική Φουστανέλα : Σύμβολο Ελευθερίας, Ανδρείας, Αντίστασης

Ελληνική Φουστανέλα : Σύμβολο Ελευθερίας, Ανδρείας, Αντίστασης Η Ελληνική φουστανέλα αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά σύμβολα της Ελληνι...